Mijn Bedrijfszorg via je werkgever

Snelle hulp als je niet zo lekker in je vel zit

  • Binnen 7 dagen in gesprek bij de juiste zorgverlener
  • De kosten worden door je werkgever betaald
  • Het maakt niet uit waar je verzekerd bent

Weer lekker in je vel met hulp van Mijn Bedrijfszorg

Het is belangrijk om goed in je vel te zitten. Zowel thuis als op het werk. Want wie goed in zijn vel zit, is gelukkig en energiek. Maar hoe werkt het als je je een keer niet zo lekker voelt? En klachten hebt waardoor je jouw werk (bijna) niet meer kan doen? Mijn Bedrijfszorg biedt hulp via je werkgever.

Extra ondersteuning naast je zorgverzekering: betaald door je werkgever

Als jouw werkgever bij Mijn Bedrijfszorg is aangesloten, krijg je extra hulp bij klachten. Mijn Bedrijfszorg is er náást je eigen zorgverzekering. Je kunt dus nog steeds naar jouw vertrouwde zorgverlener of huisarts gaan. Je hebt er alleen een extra hulplijn bij. Fijn, toch? En het voordeel is: je kunt snel terecht. Binnen 7 dagen ben je al in gesprek met de zorgverlener. De hulp die via Mijn Bedrijfszorg is ingezet, wordt in de meeste gevallen zelfs betaald door je werkgever.

Meer weten over Bedrijfszorg

Hulp aanvragen via Mijn Bedrijfszorg is eenvoudig

  1. Samen met je werkgever bespreek je of Mijn Bedrijfszorg kan helpen bij jouw klachten

  2. In overleg met jou doet je werkgever bij ons een aanvraag

  3. Je ontvangt een e-mail om toestemming te geven jouw persoonsgegevens door te sturen

  4. Als je toestemming geeft, sturen wij de aanvraag pas door naar de zorgverlener

  5. De zorgverlener neemt snel contact op en stemt alles met je af in een intake gesprek

  6. Je kunt starten met de behandeling, training of workshop

Hulp bij klachten: een interventie

Dat klinkt misschien best heftig: een interventie. Dat begrijpen we. Maar eigenlijk is een interventie een ander woord voor een workshop, training of behandeling. Denk aan fysiotherapie, bedrijfsmaatschappelijk werk of een training om beter te slapen. Dat klinkt zo erg nog niet, toch?

Het maakt niet uit waar je verzekerd bent

Als jouw werkgever bij Mijn Bedrijfszorg is aangesloten kunnen jij en al jouw collega`s gebruik maken van Mijn Bedrijfszorg. Het maakt dan niet uit welke zorgverzekering je hebt. Wel zo eenvoudig.

Je werkgever betaalt de kosten

De kosten van de training of behandeling worden betaald door je werkgever. Wel kan het zijn dat je (een deel van) je eigen risico moet betalen als je deze nog niet hebt opgemaakt voor het lopende jaar. 

We leggen het graag uit met een voorbeeld

Je voelt je niet lekker in je vel zitten. Je bespreekt deze klachten met je leidinggevende en samen besluiten jullie dat een psycholoog je kan helpen. Jouw werkgever doet hiervoor een aanmelding bij Mijn Bedrijfszorg. Na jouw toestemming neemt de zorgverlener contact met je op en geeft aan dat dit traject ook deels wordt vergoed vanuit je eigen zorgverzekering.

Wat betekent dit voor jou?  Stel, je hebt dit jaar nog niet het verplicht eigen risico van € 385 verbruikt. Je moet dan voor deze psychologische hulp zelf een bedrag van maximaal € 385,- betalen. Als je daarnaast nog een vrijwillig eigen risico hebt afgesloten, is het bedrag dat je zelf moet betalen dus hoger. De kosten die hierna overblijven worden betaald door je werkgever.

Je gegevens zijn veilig

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Bij aanvraag van een training of workshop vragen we alleen naar basisgegevens. Pas als jij (per e-mail) toestemming geeft, sturen wij de aanvraag door naar de zorgverlener. Als je geen toestemming geeft verwijderen wij jouw gegevens uit ons systeem.