vitaliteitsbeleid

Inspiratie

Op de hoogte blijven van Bedrijfszorg en het thema duurzame inzetbaarheid? Hier delen we informatieve en inspirerende content voor werkgevers.

blue zones

Bluezones

Iedereen wil gezond en gelukkig zijn. Maar hoe bereik je dat? In bepaalde gebieden op aarde leven mensen langer, gelukkiger én gezonder.

Casus mindful walking: zo liep het bij VGZ

VGZ heeft Mindful Walking aan de medewerkers aangeboden. Ontdek in deze casus wat de aanpak en het resultaat is geweest.

Rookvrij werken

Roken is het grootste leefstijlrisico van uw medewerkers. Het is nuttig om een effectief rookvrijbeleid te voeren, omdat het mes aan twee kanten snijdt: goed voor uw organisatie én vooral voor uw medewerkers. Daarom biedt VGZ u dit stappenplan naar een rookvrij bedrijf, waarbij er geen rookfaciliteiten meer zijn in en om het pand.

Fysieke problemen op kantoor

Bijna drie miljoen medewerkers in Nederland voeren fysiek belastend werk uit. Hiermee lopen zij het risico op lichamelijke klachten. Wat zijn op dit gebied de ontwikkelingen waar werkgevers in de praktijk tegenaan lopen? Hoe gaan ze om met fysieke klachten van medewerkers? En hoe kan dat beter? De belangrijkste insights, gevoed door onze kennispartners, op een rij.

Psychische problemen op het werk

Langdurig verzuim wordt vaak veroorzaakt door psychische problemen van medewerkers. Tegen welke ontwikkelingen lopen werkgevers in de praktijk aan? Hoe gaan ze om met psychisch verzuim? En hoe kan het beter? Wij zetten de belangrijkste insights van deskundigen op een rij.

Preventief Medisch Onderzoek

Een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) biedt inzicht in de gezondheidsrisico’s en laat zien waar in de organisatie verbeteringen mogelijk zijn. Ook kan het worden ingezet als instrument om medewerkers te helpen de eigen gezondheid te monitoren en te verbeteren om zodoende de duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Minder verzuim door uitgeruste medewerkers

Bijna twee derde van de werkenden met slaapproblemen zegt dat dit hen dagelijks hindert op het werk. Zo zijn ze vaker afgeleid, minder geconcentreerd en slechter gehumeurd. Het werk gaat langzamer en de productiviteit neemt af. Bekijk onze whitepaper voor alle informatie en tips om het te voorkomen!

Keer diabetes 2 om

Diabetes 2 is een van de meest voorkomende chronische ziektes. In Nederland zijn er ruim 1 miljoen mensen met diabetes 2. Dit aantal groeit wekelijks. Hoe ga je hiermee om en hoe kan je medicijngebruik tot een minimum krijgen? En wat kunt u als werkgever hierin betekenen? U leest er alles over in onze whitepaper!