Actief aan de slag

Voor medewerkers met overgewicht: Fitter worden en afvallen in 12 weken met persoonlijke coaching van een diëtist en een beweegcoach

  • Voor werknemers en leidinggevende 
  • Individueel traject
  • Face-to-face gesprekken op locatie (of online videogesprekken)

Wat doet het programma?

Het doel van dit programma is om leefstijl, conditie en gewicht van de deelnemer te verbeteren. De deelnemer gaat afvallen en fitter worden.

Actief aan de slag is een 12 weken programma met persoonlijke coaching door een diëtist (face-to-face en online) en beweegcoach (telefonisch en online). Het is een doelgericht programma met de nadruk op bewustwording en persoonlijk coaching. De medewerker ontvangt advies, voorbeelddagmenu’s en beweegschema’s aangepast aan zijn/haar persoonlijke situatie. Hierdoor verbetert het gewicht en de conditie en zit de medewerker lekkerder in zijn vel. Er is ook een optioneel slaap module mogelijk voor medewerkers die minder goed slapen. Medewerkers met onregelmatige werktijden leren ook een gezond voedingspatroon aan te houden tijdens de onregelmatige werktijden. Voor deze extra module worden extra kosten in rekening gebracht.

Na afloop van het programma zijn er een of meer van de volgende positieve veranderingen:

  • De medewerker verbetert het gewicht, conditie en zit lekkerder in zijn vel
  • Het programma levert een verbetering in Werkwaarde (gezondheid, fitheid, conditie, kwaliteit van leven en energie) van 0,5 – 1,0 punt op een schaal van 10.
  • Het programma levert een gemiddeld daling in Body Mass Index van 0,5 – 1,5 punten. Dit leidt tot een kostenbesparing per deelnemer in verzuim van +/- €500 of +/- 3 dagen minder verzuim per jaar.

Voor wie?

Het programma is geschikt voor medewerkers met overgewicht die die hun leefstijl en conditie willen verbeteren en af willen vallen.

Er zijn vier variaties van het programma:

  • voor praktijk opgeleid medewerkers met reguliere werktijden
  • voor praktijk opgeleid medewerkers met onregelmatige werktijden/ploegendiensten
  • voor theoretisch opgeleid medewerkers met reguliere werktijden
  • voor theoretisch opgeleid medewerkers met onregelmatige werktijden/ploegendiensten

Wie verwijst?

De werkgever of de bedrijfsarts verwijst.

Welke zorg?

In de eerste weken bepaalt de deelnemer samen met de coaches zijn/haar persoonlijke doelstellingen en gaat met behulp van een persoonlijk advies aan de slag. Gedurende de volgende weken wordt de deelnemer online gecoacht door beide coaches en vinden er face-to-face gesprekken met de diëtist op locatie en telefonische gesprekken met de sportcoach.

Persoonlijk voedingsadvies
De deelnemer krijgt een persoonlijk voedingsadvies van de diëtist, waarbij gelet wordt op de wensen en behoeftes. Tijdens de 12 weken leert de deelnemer zichzelf een gezond eetpatroon aan met ondersteuning van de diëtist. De deelnemer kan 24 uur per dag in contact komen met de diëtist.

Persoonlijk beweegadvies
Aan de hand van het ingevulde beweegdagboek maakt de sportcoach een persoonlijk beweegadvies, waarin rekening wordt gehouden met de wensen, mogelijkheden en de al beoefende sport(en) van de deelnemer. Zoals bij de diëtist, kan de deelnemer 24 uur per dag in contact komen met de sportcoach.

Wie voert de zorg uit (en volgens welke voorwaarden)?

De zorg wordt uitgevoerd door een diëtist en een leefstijlcoach (beweegcoach). Alle diëtisten zijn kwaliteitsgeregistreerd in de Kwaliteitsregister Paramedici. Alle leefstijlcoaches zijn BLCN geregistreerd.

Prijsindicatie (exclusief reiskosten en btw) Face-to-face gesprekken op locatie € 655, online videogesprekken € 520.