Herkennen van ADM problematiek op de werkvloer

Omgaan met en herkennen van alcohol, drugs en medicijn-problematiek is niet eenvoudig en begint bij het hebben van de juiste kennis en vaardigheden

  • Voor leidinggevenden, HR- en Arboprofessionals
  • Groepstraining (max. 12 deelnemers)

Wat brengt de training?

Tijdens deze groepstraining word je meegenomen in de wereld van alcohol en drugs op de werkvloer. Hoe herken je een gebruiker en hoe ga je ermee om. Hoe voorkom je negatieve gevolgen en hoe maak je dit thema bespreekbaar binnen het team.

De inhoud van de training:

  • Hoe herken ik alcohol en drugsgebruik?
  • Hoe lang ben ik onder invloed van privégebruik van alcohol of drugs?
  • Psychische problematiek in combinatie met middelengebruik (co-morbiditeit)?
  • Wat is het verschil tussen een verslaving en gewoon middelengebruik?
  • Welke drugs zijn actueel en welke werking hebben ze?
  • Hoe ga ik (bij vermoeden) een gesprek aan?
  • Hoe maak ik het thema bespreekbaar binnen mijn team?
  • Hoe kan ik een collega met mogelijke problematiek helpen?

Voor wie en wanneer?

Voor leidinggevenden, HR- en Arboprofessionals.

Wie verwijst?

De werkgever zelf meldt haar medewerkers aan voor deze training.

Welke zorg?

Elke organisatie heeft er mee te maken. Medewerkers die in disbalans zijn door alcohol-, drugs- of medicijngebruik. Of door gamen en (online)gokken. Als leidinggevende of HR professional wil je daar iets mee. Verslaving is een ziekte. Overmatig gebruik is geen ziekte maar geeft eveneens veel negatieve gevolgen voor de gebruiker zelf, de collega’s én de organisatie.

Los van juridische en arbeidsdeskundige kennis zijn de trainers van Be-Responsible zelf ervaringsdeskundig op het gebied van middelengebruik, herstel en interventie. Als geen ander brengen ze theorie en praktijk op een boeiende wijze bij elkaar. Ze kennen zowel het zakelijke perspectief als het perspectief van de gebruiker. Dat maakt de training en voorlichting uniek en leerzaam. Ze geven klassikale training op maat, of online training.

Wie voert de zorg uit (en volgens welke voorwaarden)?

Het programma van ca. 3 uur wordt klassikaal of online verzorgd door de gecertificeerde ervaringsdeskundige trainers, opleiders en voorlichters van Be-Responsible met een afgeronde opleiding tot Alcohol- en drugsinterventionist van Elsden Training. Elsden Training is de unieke opleider in Nederland op dit gebied, CRKBO geregistreerd en lid van het NRTO.

De training van Be-Responsible kost € 1.100,- exclusief btw en reiskosten.

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan eens deel aan een online Masterclass

Wil jij als arboprofessional kennis en vaardigheden verkrijgen rondom het thema Alcohol-, drugs- en medicijngebruik op de werkvloer? Schrijf je dan hier in voor het 2,5 uur durende masterclass.