Programma over de overgang voor leidinggevenden

Programma voor leidinggevenden gericht op de levensfase van vrouwen in de overgang 

  • Aanmelding door werkgever 
  • Voor leidinggevenden, vitaliteitscoaches, HR adviseurs en bedrijfsartsen
  • Groepsgewijs (max. 25 deelnemers) programma

Wat brengt het programma?

De deelnemers krijgen inzicht hoe de overgang het werkvermogen van vrouwen (van 45 tot 60 jaar) beïnvloed. Dit is belangrijk omdat 40% van de vrouwen in de Overgang kans heeft op langdurig verzuim. Tijdens de sessie komen de volgende vragen aan bod:
  • Hoeveel vrouwelijke medewerkers van 40+ hebt u in uw team?
  • Wat kunt u, als leidinggevende, betekenen tijdens de overgang?
  • Van wie verwachten vrouwen steun in deze periode?
  • Hoe borgt en houdt u dit thema actueel?
  • Hoe zorgt u voor een Overgangsvriendelijk werkklimaat?
  • Wat kunnen vrouwen zelf doen?

Voor wie?

Het programma is gericht op het werknetwerk rondom vrouwen van 45 tot 60 jaar (HR adviseurs, leidinggevenden, bij verzuim betrokken professionals).

Wie verwijst?

De werkgever kan leidinggevenden aanmelden voor dit programma.

Welke zorg?

Na dit programma (online of op locatie) van ongeveer 2 uur realiseren de deelnemers zich wat de impact is van de overgang op het leven werk van vrouwen. Deelnemers krijgen handvatten om in gesprek te gaan, te verwijzen en begrip te tonen om hiermee uitval te voorkomen en productiviteit te behouden.

Wie voert de zorg uit (en volgens welke voorwaarden)?

Het programma wordt verzorgd door gecertificeerde overgangsverpleegkundige en founder van OVER!academie. De OVER!academie wil een bijdrage leveren aan duurzaam inzetbaarheid, vitaliteit en werkvermogen van 45+ vrouwen en vrouwen die om een andere reden in de overgang zijn. 

OVER!academie staat garant voor het delen van actuele kennis, ervaring en handvatten voor een vitale leefstijl. Zodat er een cultuur is die de fysieke en culturele aspecten van de overgang serieus neemt en vrouwen de ruimte geeft hierover het gesprek te voeren.

OVER!academie heeft voor grotere groepen nog meer e-learnings, waar met video-learnings medewerkers en leidinggevenden worden bereikt om de organisatie bewuster te maken van wát die overgangsklachten eigenlijk zijn en hoe zij het werkvermogen van medewerksters beïnvloedt. 

Wil je meer weten over dit thema? Neem dan eens deel aan een online kennissessie.

Wil jij als professional (HR, Coach, Beleidsmaker, Adviseur of Manager) een stap zetten richting een Overgangsvriendelijk werkklimaat? Schrijf je dan hier in voor de online kennissessie van OVER!academie.