Zo krijgt u duidelijkheid over de kosten van bedrijfszorg

Natuurlijk wilt u goed werkgever zijn. En het verzuim in uw organisatie zo laag mogelijk houden. Bedrijfszorg is hierbij een uitstekend instrument. Maar u wilt natuurlijk ook vooraf weten wat de kosten zijn. Daarvoor hebben we een praktische, heldere rekentool. Daarmee geven wij u duidelijkheid over de kosten van bedrijfszorg.

Gebruik van Mijn Bedrijfszorg is gratis

Als u bedrijfszorg bij ons inzet, maakt u gebruik van Mijn Bedrijfszorg. Dit is kosteloos. U betaalt géén maandelijkse kosten of aansluitbedragen.

Welke kosten van interventies betaal ik als werkgever

Ook sommige kosten van de inzet van bedrijfszorg hoeft u niet te betalen. Want de kosten van arbeidsfysiotherapie en psychologische zorg kunnen voor een deel worden vergoed vanuit de zorgverzekering van uw medewerkers. Dit noemen we ontdubbeling. Dat regelen de zorgverleners. U betaalt alleen de kosten die over blijven.

Belangrijk: dit geldt ook voor medewerkers die niet bij ons verzekerd zijn.

Wat kost bedrijfszorg mij als werkgever

Misschien maakt u nog geen gebruik van bedrijfszorg. En wilt u vóóraf duidelijkheid over de kosten. Wij helpen u hierbij graag met onze rekentool. Op basis van wat gegevens van uw organisatie en onze historische informatie berekenen wij welke bedrijfszorg interventies in uw organisatie mogelijk worden ingezet. En wat hiervan de kosten zijn voor u als werkgever. Ook berekenen we voor u wat de kosten zijn van de preventieve en curatieve inzet van interventies.

Wat levert bedrijfszorg mij als werkgever op

Uiteraard vertellen de kosten slechts één kant van het verhaal. Want met de interventies bespaart u natuurlijk verzuimdagen, inzet van vervangende medewerkers en dus geld. Ook van de opbrengsten voor uw organisatie kunnen wij een inschatting maken.

U weet dan vooraf welke kosten en opbrengsten u van bedrijfszorg kunt verwachten.

Overzicht van ingezette interventies en kosten

Elk kwartaal krijgt u via Mijn Bedrijfszorg een overzicht van ingezette interventies. Via het online dashboard van bedrijfszorg heeft u daarin zelfs doorlopend inzicht. U kunt zo goed volgen wat er speelt. Dat kan aanleiding zijn om bijvoorbeeld werk te maken van meer preventie in uw organisatie, om klachten en interventies te voorkomen. Bedrijfszorg helpt u dus om sturing te geven aan de inzetbaarheid van uw medewerkers.

Meer informatie over bedrijfszorg


  • Contact met VGZ over bedrijfszorg.