Landelijke trends in mentale gezondheid

Hoe het mentaal met je gaat heeft invloed op je dagelijks leven. Zowel privé als op het werk. Het is daarom goed dat er steeds meer aandacht voor is. Op deze pagina gaan we in op de trends en ontwikkelingen op het gebied van mentale gezondheid. En hoe Mijn Bedrijfszorg hier een rol in speelt.

  1. Meer bewustwording: We zijn ons in Nederland steeds meer bewust dat onze mentale gezondheid belangrijk is. En nog belangrijker: we durven ook meer te praten over hoe we ons voelen, ook op de werkvloer.
  2. Digitale oplossingen: De digitale mogelijkheden zorgen ervoor dat er veel meer digitale ondersteuning is voor mentale zorg, zoals apps, online therapie en chatbots. Zo kan je geholpen worden waar en wanneer je zelf wilt.
  3. Voorkomen is beter dan genezen: Er is landelijk steeds meer aandacht voor een preventieve aanpak van mentale klachten. Organisaties investeren steeds meer in programma`s en oplossingen die gericht zijn op het voorkomen van mentale problemen en het stimuleren van een gezonde levensstijl.

Mijn Bedrijfszorg voor vitale en mentaal gezonde medewerker

Bij Mijn Bedrijfszorg is alles erop gericht om medewerkers zo vitaal en gezond mogelijk te houden. En als het een keer niet zo lekker gaat, zo snel mogelijk de juiste zorg te bieden. Elk jaar analyseren we alle ingezette interventies en zoeken hierin naar trends. Zo verbeteren we constant onze dienstverlening en spelen in op landelijke ontwikkelingen. Hieronder leest u de laatste trends uit de data van Mijn Bedrijfszorg:

  1. Inzet van psycholoog neemt sterk toe: Het valt op dat de inzet van psychologische zorg sterk is toegenomen. De aanvragen voor Bedrijfsmaatschappelijk werk blijven juist op hetzelfde niveau.
  2. Preventief versus curatief: Bij Mijn Bedrijfszorg zien we dat mentale zorg vaker ingezet wordt als een medewerker al is ziekgemeld. Dit is een andere trend dan de landelijke beweging dat mentale zorg meer preventief wordt aangepakt.
  3. Van fysiek naar mentaal: In 2019 waren er evenveel aanvragen voor fysieke en mentale interventies. De afgelopen periode is er meer een verschuiving naar mentale interventies.

Medewerkers waarderen Mijn Bedrijfszorg met een 8

Bij Mijn Bedrijfszorg draait het om de gezondheid van de medewerker. Door persoonlijke begeleiding en snelle hulp zorgen we voor de juiste zorg op maat. Hiermee wordt verzuim voorkomen of verkort. En we zijn uiteraard pas tevreden als de medewerkers die er gebruik van maken ook tevreden zijn. Daarom vragen we regelmatig de mening van de gebruikers.

Algemene waardering 8,0

Ruim 3.500 medewerkers beoordelen Mijn Bedrijfszorg gemiddeld met een 8,0.

Waardering interventies 7,8

Meer dan 80% van de medewerkers geeft aan dat zij nog een keer gebruik zouden maken van de interventies van Mijn Bedrijfszorg.

Medewerkers raden Mijn Bedrijfszorg aan

De mate waarin medewerkers de interventie op Mijn Bedrijfszorg aanraden bij hun collega’s blijft al jaren stabiel rond de 8,0.

Hoge tevredenheid over snelheid

Eén van de belangrijkste voordelen van Mijn Bedrijfszorg is de snelheid waarmee de hulp wordt ingezet. Een medewerker kan na 7 dagen al van start. De medewerkers waarderen deze snelheid met een 7,8.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten wat Mijn Bedrijfszorg voor uw organisatie kan betekenen? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe interventies en ander bedrijfszorg nieuws? Meld u nu aan voor de Mijn Bedrijfszorg nieuwsbrief.